Page 6 - JAPANESE KNIVES 05
P. 6
αφιέρωμα Σούσι
ΠΑΝΚΟ
ΥΛΙΚΑ
• φρέσκο ψωμί
ΟΔΗΓΙΕΣ
1 Παίρνετε φρέσκο ψωμί, το κόβετε
σε μεγάλες φέτες και αφαιρείτε την
κόρα. Κόβετε την ψίχα σε μικρούς
κύβους.
2 Περνάτε την ψίχα στο μίξερ για
μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να
έχετε λεπτά ψίχουλα ή σκόνη.
3 Σε ένα επίπεδο ταψί πασπαλίζετε τα
ψίχουλα και τα βάζετε στον φούρνο
στους 160 με 200 βαθμούς για 10
λεπτά, ή λιγότερο, μέχρι να γίνουν
τραγανά, χωρίς να καβουρδιστούν.
Πρέπει να παραμείνουν λευκά και
στεγνά, και να θρυμματίζονται με
λίγη πίεση.
4 Το πάνκο είναι έτοιμο να
χρησιμοποιηθεί σαν τριμμένη
φρυγανιά, με τη διαφορά ότι θα έχει
καλύτερη γεύση και στο τηγάνισμα
θα απορροφήσει λιγότερο λάδι.
5 Διατηρείται δύο εβδομάδες στο
ψυγείο και είναι τέλειο για κάθε
είδους πανάρισμα.
6 συνταγές για όλους