Page 6 - JAPANESE KNIVES 05
P. 6

αφιέρωμα Σούσι







                 ΠΑΝΚΟ



                 ΥΛΙΚΑ

                 • φρέσκο ψωμί

                 ΟΔΗΓΙΕΣ

                  1 Παίρνετε φρέσκο ψωμί, το κόβετε

                    σε μεγάλες φέτες και αφαιρείτε την
                    κόρα. Κόβετε την ψίχα σε μικρούς
                    κύβους.

                  2 Περνάτε την ψίχα στο μίξερ για

                    μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να
                    έχετε λεπτά ψίχουλα ή σκόνη.
                  3 Σε ένα επίπεδο ταψί πασπαλίζετε τα

                    ψίχουλα και τα βάζετε στον φούρνο
                    στους 160 με 200 βαθμούς για 10
                    λεπτά, ή λιγότερο, μέχρι να γίνουν
                    τραγανά, χωρίς να καβουρδιστούν.
                    Πρέπει να παραμείνουν λευκά και
                    στεγνά, και να θρυμματίζονται με
                    λίγη πίεση.

                  4 Το πάνκο είναι έτοιμο να

                    χρησιμοποιηθεί σαν τριμμένη
                    φρυγανιά, με τη διαφορά ότι θα έχει
                    καλύτερη γεύση και στο τηγάνισμα
                    θα απορροφήσει λιγότερο λάδι.

                  5 Διατηρείται δύο εβδομάδες στο

                    ψυγείο και είναι τέλειο για κάθε
                    είδους πανάρισμα.






















              6          συνταγές για όλους
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11