Page 8 - JAPANESE KNIVES 05
P. 8

αφιέρωμα Σούσι




                                                                 ΣΟΛΟΜΟΣ
                    ΣΑΛΤΣΑ                                       ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ

                    ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ


                                                                 ΥΛΙΚΑ
                    ΥΛΙΚΑ                                        •  φιλέτο σολομού κομμένο σε μπαστουνάκια
                                                                   (βλ. τόμος 4, σελ. 7)
                    • 1 κούπα νερό
                    • 1/4 κούπας σάλτσα σόγιας                   •  σάλτσα τεριγιάκι
                    • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
                    • 3 κ.σ. μέλι                                ΟΔΗΓΙΕΣ

                    •  1 σκελίδα σκόρδο                           1 Βάζετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και
                      ψιλοκομμένη                                   προσθέτετε τον σολομό. Τον γυρίζετε μέχρι
                    • ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο                      να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
                    • μαύρο και άσπρο σουσάμι                     2 Ρίχνετε στο τηγάνι τη σάλτσα τεριγιάκι,

                    • 2 κ.γ. κορν φλάουρ                            χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να
                    • 1/4 κούπας κρύο νερό
                                                                    μαγειρευτεί για μερικά λεπτά.


                    ΟΔΗΓΙΕΣ                                       3 Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τον
                                                                    σολομό να κρυώσει.
                     1 Σε ένα τηγάνι βάζετε το

                       νερό, τη σάλτσα σόγιας, τη
                       ζάχαρη, το μέλι, το σκόρδο,
                       το τζίντζερ και το σουσάμι,
                       και τοποθετείτε το τηγάνι σε
                       μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε
                       μέχρι να λειώσει η ζάχαρη
                       και το μείγμα να γίνει
                       ομοιόμορφο.

                     2 Διαλύετε το κορν φλάουρ

                       στο κρύο νερό και το
                       προσθέτετε στο τηγάνι.

                     3 Μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα

                       να αποκτήσει την πυκνότητα
                       που επιθυμείτε. Αν η σάλτσα
                       γίνει παχύρευστη, την
                       αραιώνετε με νερό.














              8          συνταγές για όλους
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13