Page 8 - JAPANESE KNIVES 05
P. 8
αφιέρωμα Σούσι
ΣΟΛΟΜΟΣ
ΣΑΛΤΣΑ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ
ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ • φιλέτο σολομού κομμένο σε μπαστουνάκια
(βλ. τόμος 4, σελ. 7)
• 1 κούπα νερό
• 1/4 κούπας σάλτσα σόγιας • σάλτσα τεριγιάκι
• 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
• 3 κ.σ. μέλι ΟΔΗΓΙΕΣ
• 1 σκελίδα σκόρδο 1 Βάζετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και
ψιλοκομμένη προσθέτετε τον σολομό. Τον γυρίζετε μέχρι
• ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
• μαύρο και άσπρο σουσάμι 2 Ρίχνετε στο τηγάνι τη σάλτσα τεριγιάκι,
• 2 κ.γ. κορν φλάουρ χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να
• 1/4 κούπας κρύο νερό
μαγειρευτεί για μερικά λεπτά.
ΟΔΗΓΙΕΣ 3 Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τον
σολομό να κρυώσει.
1 Σε ένα τηγάνι βάζετε το
νερό, τη σάλτσα σόγιας, τη
ζάχαρη, το μέλι, το σκόρδο,
το τζίντζερ και το σουσάμι,
και τοποθετείτε το τηγάνι σε
μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε
μέχρι να λειώσει η ζάχαρη
και το μείγμα να γίνει
ομοιόμορφο.
2 Διαλύετε το κορν φλάουρ
στο κρύο νερό και το
προσθέτετε στο τηγάνι.
3 Μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα
να αποκτήσει την πυκνότητα
που επιθυμείτε. Αν η σάλτσα
γίνει παχύρευστη, την
αραιώνετε με νερό.
8 συνταγές για όλους