Page 10 - JAPANESE KNIVES 05
P. 10
ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΑΜΑΓΚΟΓΙΑΚΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ JAPANESE FOOD
ΥΛΙΚΑ
Για ουραμάκι
• 3 αβγά Για νιγκίρι
• 1 κ.σ. μιρίν
• 3 κ.σ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. ηλιέλαιο
Για γέμιση μάκι
ουραμάκι
νιγκίρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
1 Σπάζετε τα αβγά σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μιρίν και τη ζάχαρη. Χτυπάτε το
μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
2 Σουρώνετε το μείγμα, ώστε να αφαιρέσετε τυχόν στερεά υπολείμματα.
3 Βάζετε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τοποθετείτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι, ώστε να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση. Το
αφήνετε να ψηθεί για λίγο και το γυρίζετε.
4 Βγάζετε την ομελέτα από το τηγάνι και την τοποθετείτε σε έναν πάγκο κοπής.
Κόβετε τις άκρες μέχρι να της δώσετε τετράγωνο σχήμα και στη συνέχεια
κόβετε την ομελέτα ανάλογα με τη χρήση της: Σε μπαστουνάκια για γέμιση
σε ρολά μάκι σούσι, σε πιο φαρδιές και πιο κοντές λωρίδες για νιγκίρι, ή ως
επικάλυψη των ουραμάκι πάνω από το ρύζι.
10 συνταγές για όλους