Page 5 - JAPANESE KNIVES 04
P. 5

ΡΥΖΙ ΞΙΔΑΤΟ ΓΙΑ ΣΟΥΣΙ

                 Το ρύζι πρέπει να ετοιμαστεί 12 με 24 ώρες πριν από την
                 παρασκευή του σούσι.



                 ΥΛΙΚΑ

                 • 500 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ ή ιαπωνικό ρύζι για σούσι
                 • νερό
                 • ½  κ.γ. mirin (κρασί από ρύζι) ή βότκα ή τζιν
                 • 6 κ.σ. ξίδι ρυζιού
                 • 4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική


                 ΟΔΗΓΙΕΣ


                  1 Βάζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα, τη γεμίζετε νερό, ξεπλένετε
                    το ρύζι και αδειάζετε το νερό, για να φύγει όλο το άμυλο.
                    Επαναλαμβάνετε μέχρι το νερό να παραμένει διάφανο.

                  2 Γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό 2 εκ. πάνω από την επιφάνεια
                    του ρυζιού, κλείνετε το καπάκι και μαγειρεύετε σε δυνατή
                    φωτιά για 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και
                    μαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά. Τέλος σβήνετε τη φωτιά και
                    αφήνετε το ρύζι στην κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι για
                    άλλα δέκα λεπτά.


                  3 Ρίχνετε το ξίδι, το ποτό και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και
                    ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

                  4 Αδειάζετε το ζεστό ρύζι σε ένα κρύο πιάτο, περιχύνετε με τη
                    σάλτσα και ανακατεύετε καλά, μέχρι να κρυώσει το ρύζι.


                  5 Σκεπάζετε το πιάτο με βρεγμένη πετσέτα και τοποθετείτε το
                    ρύζι στο ψυγείο, μέχρι την ώρα που θα φτιάξετε το σούσι.































                                                                                                    συνταγές για όλους  5
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10