Page 10 - JAPANESE KNIVES 04
P. 10
ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΝΙΚΗ GREEK FOOD
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό γαύρο
• 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
• 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
• ξίδι
• αλάτι
• ελαιόλαδο
• μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΟΔΗΓΙΕΣ
1 Αφαιρείτε το κεφάλι και τα εντόσθια από τον γαύρο.
2 Πλένετε τον γαύρο και τον στραγγίζετε καλά.
3 Τοποθετείτε τον γαύρο σε ένα μπολ, τον καλύπτετε με ξίδι, κλείνετε το καπάκι
και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 6 ώρες.
4 Βγάζετε τον γαύρο από το ψυγείο, ανοίγετε κάθε κομμάτι στη μέση, αφαιρείτε
τη ραχοκοκαλιά και ξεπλένετε πρώτα με ξίδι και έπειτα με νερό. Στραγγίζετε
καλά.
5 Τοποθετείτε τα φιλετάκια του γαύρου ανοιχτά σε μονή στρώση μέσα στο
μπολ, ρίχνετε λίγη πιπεριά και λίγο σκόρδο, και αλατίζετε. Συνεχίζετε την
ίδια διαδικασία με επόμενες στρώσεις, μέχρι να τελειώσει όλος ο γαύρος.
Καλύπτετε τα φιλετάκια με ελαιόλαδο.
6 Βάζετε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα.
7 Γαρνίρετε τον γαύρο με μαϊντανό και σερβίρετε.
10 συνταγές για όλους