Page 8 - JAPANESE KNIVES 01
P. 8
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΙΝΑ KAI THN ΙΝΔΙΑ CHINESE AND INDIAN FOOD
ΓΙΑ ΤΌ ΚΌΤΌΠΌΥΛΌ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
• 500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο • 2 κ.σ. λάδι
κομμένο σε μπαστουνάκια • 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
• 2 κ.σ. αλεύρι • 1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
• 1 κ.σ. κορν φλάουρ • 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1/4 κ.σ. μπέικιν πάουντερ • 1/2 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο
• 1/4 κ.σ. αλάτι • 1/2 κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη
• 1 αβγό χτυπημένο • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
• λάδι για τηγάνισμα • 1 κ.σ. ζάχαρη
• 2 κ.σ. ξίδι
• 1/2 κούπα ζωμό κότας
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ
• ψιλοκομμένη καυτερή πράσινη πιπεριά για
το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΌΔΗΓΙΕΣ
1 Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την μπέικιν πάουντερ,
το αλάτι και το αβγό. Προσθέτετε το κοτόπουλο και αφήνετε να μαριναριστεί για
15 λεπτά.
2 Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κοτόπουλο λίγο λίγο –για
να μην πέσει η θερμοκρασία– και το τηγανίζετε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό
χρώμα. Βγάζετε το κοτόπουλο και το βάζετε να στραγγίσει σε χαρτί κουζίνας.
3 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, το τζίντζερ, το σκόρδο, το
σέλερι και το μισό κρεμμυδάκι και σοτάρετε για 2 με 3 λεπτά.
4 Προσθέτετε την ντομάτα, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το ξίδι, και
ανακατεύετε για ένα λεπτό ακόμα. Ρίχνετε τον ζωμό κότας, χαμηλώνετε τη φωτιά
και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
5 Διαλύετε το κορν φλάουρ σε ½ κούπα νερό και το προσθέτετε στη σάλτσα.
Μαγειρεύετε για δύο λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6 Προσθέτετε το κοτόπουλο στη σάλτσα, ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε να
βράσει για 2 λεπτά. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι, αν χρειάζεται.
7 Σερβίρετε το πιάτο ζεστό, γαρνίροντάς το με το υπόλοιπο κρεμμυδάκι και
την ψιλοκομμένη πιπεριά.
8 συνταγές για όλους