Page 10 - JAPANESE KNIVES 01
P. 10
ΧΟΡΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΠΕΡΓΚΕΡ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ GREEK FOOD
ΥΛΙΚΑ
• 200 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο, ζεματισμένο
• 200 γραμμάρια πράσα ψιλοκομμένα
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
• 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 αβγά χτυπημένα
• 40 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
• αλάτι
• πιπέρι
• μοσχοκάρυδο
• λίγο αλεύρι για κάθε χρήση, για το αλεύρωμα
• ψωμάκια
• διάφορα λαχανικά για το σερβίρισμα: ντομάτες και κρεμμύδια σε ροδέλες,
μαρούλι κ.ά.
ΌΔΗΓΙΕΣ
1 Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
2 Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα πράσα, και μαγειρεύετε για 10 λεπτά με
κλειστό το καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν.
3 Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε.
4 Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε
τα υπόλοιπα υλικά και πλάθετε τους χορτοκεφτέδες. Αν το μείγμα είναι αραιό,
προσθέτετε λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά.
5 Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνετε τους χορτοκεφτέδες, αφού
τους αλευρώσετε.
6 Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
7 Γεμίζετε τα ψωμάκια με τους χορτοκεφτέδες και τα λαχανικά που προτιμάτε
και σερβίρετε.
10 συνταγές για όλους