Page 6 - JAPANESE KNIVES 01
P. 6
ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΌ ΤΌ ΜΕΞΙΚΌ MEXICAN FOOD
ΥΛΙΚΑ
• 2 κουταλάκια του γλυκού (κ.γ.) σπορέλαιο
• 1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
• 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 κουταλιά της σούπας (κ.σ.) τριμμένο τσίλι
• 1/4 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
• 1/4 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
• 1/4 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
• 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
• 1 κ.γ. κύμινο
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1/2 κ.γ. πιπέρι
• 150 ml χυμό ντομάτας
• 8 τάκος
• 1 κονσέρβα καλαμπόκι
• Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
• Ποικιλία λαχανικών όπως μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι
• 100 γραμμάρια έμενταλ κομμένο σε μπαστουνάκια (προαιρετικό)
ΌΔΗΓΙΕΣ
1 Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
2 Προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσει.
3 Προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε για 5 με 6 λεπτά ανακατεύοντας
περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζετε τυχόν επιπλέον λίπος.
4 Προσθέτετε το τσίλι, το σκόρδο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, την καπνιστή
πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε τον κιμά με τα
καρυκεύματα.
5 Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζετε 15 με
20 λεπτά,ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να πιει τα υγρά του.
6 Γεμίζετε τα τάκος με κιμά και προσθέτετε λαχανικά, καλαμπόκι και το τυρί.
Τέλος, γαρνίρετε με τον μαϊντανό.
6 συνταγές για όλους