Page 10 - JAPANESE KNIVES 06
P. 10

ΤΣΙΠΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

                    ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ



                           ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ  MEDITERRANEAN FOOD






                    ΥΛΙΚΑ

                    • 12 παντζάρια
                    • ½ κούπα ελαιόλαδο

                    • 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι





                    ΟΔΗΓΙΕΣ
                     1 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C και στρώνετε ένα ταψί με

                       αντικολλητικό χαρτί.

                     2 Πλένετε καλά τα παντζάρια και τα τρίβετε με μία βούρτσα λαχανικών.

                     3 Με έναν κόφτη, κόβετε τα παντζάρια σε πολύ λεπτές φέτες, χωρίς

                       προηγουμένως να τα ξεφλουδίσετε.
                     4 Τοποθετείτε τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε το ελαιόλαδο και το

                       αλάτι. Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τα παντζάρια μέσα στο ελαιόλαδο και το
                       αλάτι για 15-20 λεπτά ώστε να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.

                     5 Ανακατεύετε ξανά τα παντζάρια και στραγγίζετε το υγρό. Τοποθετείτε τις

                       φέτες σε μονή στρώση στο ταψί. Ψήνετε για 45-60 λεπτά μέχρι να γίνουν
                       τραγανά, χωρίς να αποκτήσουν σκούρο χρώμα. Επαναλαμβάνετε με τις
                       υπόλοιπες φέτες.

                     6 Βγάζετε τα τσιπς από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς

                       πριν τα σερβίρετε, με ντιπ της προτίμησής σας.























              10          συνταγές για όλους
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15