Page 10 - JAPANESE KNIVES 06
P. 10
ΤΣΙΠΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ
ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ MEDITERRANEAN FOOD
ΥΛΙΚΑ
• 12 παντζάρια
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
1 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C και στρώνετε ένα ταψί με
αντικολλητικό χαρτί.
2 Πλένετε καλά τα παντζάρια και τα τρίβετε με μία βούρτσα λαχανικών.
3 Με έναν κόφτη, κόβετε τα παντζάρια σε πολύ λεπτές φέτες, χωρίς
προηγουμένως να τα ξεφλουδίσετε.
4 Τοποθετείτε τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε το ελαιόλαδο και το
αλάτι. Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τα παντζάρια μέσα στο ελαιόλαδο και το
αλάτι για 15-20 λεπτά ώστε να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.
5 Ανακατεύετε ξανά τα παντζάρια και στραγγίζετε το υγρό. Τοποθετείτε τις
φέτες σε μονή στρώση στο ταψί. Ψήνετε για 45-60 λεπτά μέχρι να γίνουν
τραγανά, χωρίς να αποκτήσουν σκούρο χρώμα. Επαναλαμβάνετε με τις
υπόλοιπες φέτες.
6 Βγάζετε τα τσιπς από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς
πριν τα σερβίρετε, με ντιπ της προτίμησής σας.
10 συνταγές για όλους