Page 6 - JAPANESE KNIVES 02
P. 6

«ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ» ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ



                            ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΉ  AMERICAN FOOD




                       ΥΛΙΚΑ

                       • 1 κιλό καθαρισμένες γλυκοπατάτες
                       • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
                       • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
                       • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικό)
                       • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
                       • 1 κ.γ. αλάτι
                       • ½ κ.γ. πιπέρι
                       • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
                       • λίγο χοντρό αλάτι


















                       ΟΔΉΓΙΕΣ
                                                                   o
                        1   Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C.
                        2   Κόβετε τις γλυκοπατάτες σε μπαστουνάκια και τις αλείφετε με το ελαιόλαδο.

                        3 Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, περιχύνετε τις γλυκοπατάτες και

                          ανακατεύετε.
                        4 Βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνετε τις γλυκοπατάτες σε

                          μονή στρώση. Φροντίστε να μην κολλάνε μεταξύ τους.

                        5 Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου, τις γυρίζετε και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά μέχρι

                          να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

                        6 Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα πιάτο

                          και σερβίρετε μετά από 5 λεπτά.

                        7 Γαρνίρετε με τον μαϊντανό και το χοντρό αλάτι.








              6          συνταγές για όλους
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11