Page 6 - JAPANESE KNIVES 02
P. 6
«ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ» ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΉ AMERICAN FOOD
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό καθαρισμένες γλυκοπατάτες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. κορν φλάουρ
• 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικό)
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 1 κ.γ. αλάτι
• ½ κ.γ. πιπέρι
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• λίγο χοντρό αλάτι
ΟΔΉΓΙΕΣ
o
1 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C.
2 Κόβετε τις γλυκοπατάτες σε μπαστουνάκια και τις αλείφετε με το ελαιόλαδο.
3 Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, περιχύνετε τις γλυκοπατάτες και
ανακατεύετε.
4 Βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνετε τις γλυκοπατάτες σε
μονή στρώση. Φροντίστε να μην κολλάνε μεταξύ τους.
5 Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου, τις γυρίζετε και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά μέχρι
να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
6 Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα πιάτο
και σερβίρετε μετά από 5 λεπτά.
7 Γαρνίρετε με τον μαϊντανό και το χοντρό αλάτι.
6 συνταγές για όλους