Page 10 - JAPANESE KNIVES 02
P. 10

ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΧΑΛΑΣΖΛΕ (HALASZLÉ)


                            ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΟ ΤΉΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ  HUNGARIAN FOOD




                       ΥΛΙΚΑ

                       • 1 κιλό πέρκα φιλέτο (ή άλλο ψάρι του γλυκού νερού).
                       • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
                       • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
                       • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
                       • 2-3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
                       • 1-2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
                       • 5 κούπες νερό
                       • 1 κούπα τριμμένη ντομάτα
                       • αλάτι και πιπέρι



















                       ΟΔΉΓΙΕΣ

                        1 Ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το λάδι σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο,

                          προσθέτετε το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει.

                        2 Προσθέτετε το σκόρδο, τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα και μαγειρεύετε

                          για δύο λεπτά ακόμα.
                        3 Προσθέτετε την ντομάτα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μερικά

                          λεπτά.

                        4 Προσθέτετε το νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το ψάρι.

                        5 Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει το ψάρι.

                        6 Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, και σερβίρετε με ζεστό ψωμί.












              10          συνταγές για όλους
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15