Page 10 - JAPANESE KNIVES 02
P. 10
ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΧΑΛΑΣΖΛΕ (HALASZLÉ)
ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΟ ΤΉΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ HUNGARIAN FOOD
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό πέρκα φιλέτο (ή άλλο ψάρι του γλυκού νερού).
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2-3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 1-2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
• 5 κούπες νερό
• 1 κούπα τριμμένη ντομάτα
• αλάτι και πιπέρι
ΟΔΉΓΙΕΣ
1 Ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το λάδι σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο,
προσθέτετε το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει.
2 Προσθέτετε το σκόρδο, τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα και μαγειρεύετε
για δύο λεπτά ακόμα.
3 Προσθέτετε την ντομάτα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μερικά
λεπτά.
4 Προσθέτετε το νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το ψάρι.
5 Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει το ψάρι.
6 Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, και σερβίρετε με ζεστό ψωμί.
10 συνταγές για όλους