Page 9 - JAPANESE KNIVES 07
P. 9

ΟΔΗΓΙΕΣ

                  1    Για το λάδι με τα μυρωδικά σε ένα μπολ ανακατεύετε τον μαϊντανό, το λεμόνι, το
                    ελαιόλαδο και το σκόρδο και αφήνετε στην άκρη.

                  2    Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, το σαφράν και τον ζωμό και ζεσταίνετε σε χαμηλή
                    φωτιά.

                  3    Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το
                    κοτόπουλο για 2-3 λεπτά και το αφαιρείτε. Παρόμοια σοτάρετε και αφαιρείτε το
                    λουκάνικο με το ζαμπόν και τις γαρίδες.
                  4    Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγειρεύετε μέχρι
                    να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη ντομάτα, την πάπρικα, το σκόρδο και μαγειρεύετε για 5
                    λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε.
                  5    Ρίχνετε το λάδι με τα μυρωδικά, τον ζωμό, το κοτόπουλο, το λουκάνικο με το ζαμπόν και
                    τον αρακά και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

                  6    Προσθέτετε τα μύδια, μαγειρεύετε για 5 λεπτά και απομακρύνετε όσα μύδια δεν
                    άνοιξαν.

                  7    Προσθέτετε τις γαρίδες και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.
                  8    Ρίχνετε το λεμόνι και κατεβάζετε από τη φωτιά. Περιμένετε 10 λεπτά και σερβίρετε
                    γαρνίροντας με μαϊντανό και φέτες λεμονιού.














































                                                                                                     συνταγές για όλους  9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14