Page 9 - JAPANESE KNIVES 07
P. 9
ΟΔΗΓΙΕΣ
1 Για το λάδι με τα μυρωδικά σε ένα μπολ ανακατεύετε τον μαϊντανό, το λεμόνι, το
ελαιόλαδο και το σκόρδο και αφήνετε στην άκρη.
2 Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, το σαφράν και τον ζωμό και ζεσταίνετε σε χαμηλή
φωτιά.
3 Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το
κοτόπουλο για 2-3 λεπτά και το αφαιρείτε. Παρόμοια σοτάρετε και αφαιρείτε το
λουκάνικο με το ζαμπόν και τις γαρίδες.
4 Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγειρεύετε μέχρι
να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη ντομάτα, την πάπρικα, το σκόρδο και μαγειρεύετε για 5
λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε.
5 Ρίχνετε το λάδι με τα μυρωδικά, τον ζωμό, το κοτόπουλο, το λουκάνικο με το ζαμπόν και
τον αρακά και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
6 Προσθέτετε τα μύδια, μαγειρεύετε για 5 λεπτά και απομακρύνετε όσα μύδια δεν
άνοιξαν.
7 Προσθέτετε τις γαρίδες και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.
8 Ρίχνετε το λεμόνι και κατεβάζετε από τη φωτιά. Περιμένετε 10 λεπτά και σερβίρετε
γαρνίροντας με μαϊντανό και φέτες λεμονιού.
συνταγές για όλους 9