Page 6 - JAPANESE KNIVES 07
P. 6

ΧΟΥΜΟΥΣ



                             ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ  MEDITERRANEAN FOOD






                       ΥΛΙΚΑ

                       • 500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
                       • νερό
                       • 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
                       • 100 γρ. ταχίνι
                       • 1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
                       • αλάτι
                       • πιπέρι
                       • 1 σκελίδα σκόρδο
                       • 1 κ.γ. πάπρικα
                       • 250 ml ελαιόλαδο
                       • μαϊντανό ψιλοκομμένο








                       ΟΔΗΓΙΕΣ

                        1    Βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ, αλατίζετε με 1 κ.σ. αλάτι, καλύπτετε με νερό και
                          αφήνετε να μουλιάσουν ένα ολόκληρο βράδυ.

                        2    Σουρώνετε και ξεπλένετε τα ρεβίθια. Βράζετε τα ρεβίθια σε μία κατσαρόλα με
                          νερό 3 δάχτυλα πάνω από την επιφάνεια των ρεβιθιών, σε δυνατή φωτιά, για 1
                          ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
                        3    Σουρώνετε τα ρεβίθια κρατώντας το νερό. Βάζετε στο μπλέντερ τα ρεβίθια,
                          τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το
                          πιπέρι και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο και χτυπάτε
                          για 10 λεπτά.  Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτετε μερικές κ.σ. από
                          το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια και χτυπάτε ξανά μέχρι να πάρετε ένα λείο
                          μείγμα.

                        4    Σερβίρετε το χούμους σε θερμοκρασία δωματίου, αφού πασπαλίσετε με
                          πάπρικα και μαϊντανό












              6          συνταγές για όλους
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11